Simba's Candle Light Walk for WWF

Simba's Candle Light Walk for WWF30 mrt 20:30 - 23:00 - Rotterdam
Rotterdam, Netherlands

Route

Simba’s Candle Light Walk is een benefiet wandeling van Simba’s Adventures , georganiseerd voor het Wereld Natuur Fonds tijdens de wereldwijde campagne Earth Hour.

Deze bijzondere avondwandeling loopt dwars door het Kralingse Bos van Rotterdam waar wordt gestart aan de waterlijn van de welbekende gelijknamige ‘plas’. Hier hopen we de skyline van de havenstad hopelijk voor een groot deel “zwart” te zien worden.

Tientallen lampionnetjes, waarvan elke deelnemer er één krijgt, verlichten het pad en zorgen zo voor een vrolijk, bijna sprookjesachtige geheel. Ook de hond kan uiteraard zijn of haar steentje bijdragen door bijvoorbeeld een halsband te dragen met LED verlichting.Met of zonder trouwe viervoeter. Iedereen wie de natuur een warm hart toedraagt is welkom met deze wandeling.

Avontuur in het donker
Halverwege een spannende trail van circa 7 km is er een korte pauze bij een echte boshut waar er, naar wens, warme chocolademelk kan worden gedronken bij brandend kaarslicht én...is er een heel speciaal akoestisch en intiem optreden waarbij Earth Song van Michael Jackson ten gehore wordt gebracht!

Wat is Earth Hour?
Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Elk jaar eind maart is Earth Hour het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.

WWF en Earth Hour
Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.

Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. Er zal op grote schaal overgeschakeld moeten worden op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WWF voor strijd.

En...het begint bij onszelf. Als we ons allemaal daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.

Als vrijwilligster van regioteam Rotterdam en Drechtsteden wil daarom ik, Angelique, samen met mijn Simba een mooie avondwandeling organiseren in het teken van Earth Hour.

Aanmelden kan via: info@simbasadventures.nl o.v.v. Simba's 'Candle Light Walk'

Vermeld hierin de volgende gegevens:

Naam deelnemer(s)
Geboortedatum deelnemer(s)
Mobiele tel.nr.: deelnemer(s)

Naam hond(en)
Ras hond(en)
Geboortedatum hond(en)
Geslacht hond(en)

Wandel ook jij gezellig mee voor het goede doel?

De inschrijvingskosten zijn € 9,50 per persoon waarvan € 5,00 rechtstreeks wordt gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds.

Inclusief:

Trail van circa 6 km begeleid door 2 gidsen van Simba's Adventures Dogwalks plus WNF vrijwilligers en1 lampion per deelnemer..

Deze wandeling wordt gesponsord door Farm Food Hondenvoeding.


Fotoshoot Street Fashion

24 mei 12:00 - 15:00 24 mei 12:00 - 15:00 - Rotterdam Rotterdam
Rotterdam, Netherlands Rotterdam, Netherlands
DATUM IS NOG ONBEKEND : Ik moest een datum toevoegen van facebook anders kon ik het event niet aanmaken. Dit event heb ik aangemaakt om iedereen op 1 plek te hebben die interesse...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen