Studietrip Rome & Milaan

Studietrip Rome & Milaan08 mei 07:00 - 13 mei 22:00 - Rotterdam
Studentenvereniging Mozaik

Route
Meer info

Buongiorno a tutti,

De eerste reis van Mozaik in 2018 komt eraan en deze keer gaan we naar Italia!
Het land van de pasta, la dolce vita en haar rijke culturele geschiedenis; Italië heeft het allemaal. Kom met ons mee op een fantastische stedentrip naar modestad Milaan en naar de prachtige hoofdstad van het land: Rome!

Tegenwoordig is Milaan wereldberoemd als modestad. In de ‘gouden vierhoek’ van de straten Via Manzoni, Via della Spiga, Via Monte Napoleone en Corso Venezia, zijn de grote ontwerpers gevestigd. Luxe winkels en merken zoals bijvoorbeeld Armani, Prada en Louis Vuitton zijn hier te vinden.
Maar Milaan heeft veel meer te bieden dan haar modewinkels! Vanuit historisch oogpunt is Milaan groot geworden dankzij de twee families Visconti en Sforza die tijdens de Renaissance over de stadstaat regeerde en kunstenaars zoals Leonardo Da Vinci in dienst hadden. Één van de grootste kathedralen van de wereld, de Duomo, stamt uit deze periode. Daarnaast zijn het Castello Sforzesco en de Santa Maria delle Grazie (waarin werken van Da Vinci te bewonderen zijn) niet te missen!Alle wegen leiden vervolgens naar Rome en dus laten we ons leiden naar de hoofdstad. Volgens sommigen is Rome één van de mooiste steden op aarde en het is begrijpelijk waarom. Waan jezelf terug in de Romeinse tijd met een bezoek aan het Colosseum of breng een bezoek aan het Forum Romanum wat in de oudheid het centrum van Rome was. Pak je camera en ga vervolgens naar het Vaticaan en verbaas je over de schoonheid van de kunstwerken van de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel!
Zoek ’s avonds één van de romantische piazza’s (pleintjes) op en laat je verwennen door de Italiaanse keuken om als toetje jezelf te trakteren op echte Italiaanse gelati!
Rome, de eeuwige stad, is niet gebouwd in één dag en daardoor heeft ze zoveel moois dat het een stad is die je gezien móet hebben om het allemaal te kunnen geloven.

De reis zal plaatsvinden van dinsdag 8 mei t/m zondag 13 mei.

Vluchtinformatie:
07:00 AMS – 9:15 FCO (8 mei Rome)
20:00 MPX – 21:55 AMS (13 mei Milaan)

Verblijf:
Hotels zijn goed beoordeeld (7+), centraal gelegen en inclusief ontbijt.

Wil je een onvergetelijke studiereis meemaken met S.V. Mozaik? Meld je dan nu aan via reis@sv-mozaik.nl!

VOL = VOL.

Praktische informatie:
-> De kosten bedragen 309 voor leden en 339 voor niet-leden.
(Dit is inclusief vlucht naar Rome, terugvlucht vanaf Milaan, accommodatie Milaan en Rome, transfer van en naar de luchthaven én treinreis van Rome naar Milaan.
-> Betaling geschiedt d.m.v overmaking op rekeningnummer: NL 10 RABO 0125.383.142 t.n.v studentenvereniging Mozaik, onder vermelding van naam en ‘Studietrip Italië’.
Ten aanzien van meerdere aanmeldingen per één mail: altijd alle namen opgeven!
Degenen van wie de aanmelding succesvol is afgerond (aanmelding + betaling), zullen hiervan een bevestiging ontvangen.
-> Ben je nog geen lid? Word dan nu lid via:
www.sv-mozaik.nl/lid-worden/

Met vriendelijke groet,

S.V. Mozaik© 2019 Lekker Stappen