RC Junkies EU 4x4 weekend

RC Junkies EU 4x4 weekend23 jun 08:00 - 24 jun 18:30 - Uden
De Pier Recreatie Uden

Route
Meer info

Kinderen tot 12 jaar gratis toegang
Intro
English flyer scroll down

Wat is er mooier dan met een grote groep, aan diverse mensen, een weekend lang door een prachtig gebied te mogen en kunnen rijden. Op zaterdag 23 juni as gaat dat gebeuren in het prachtige gebied Bedaf in Uden. All family weekend, want ook voor de rijders die het minder lang volhouden is er veel te beleven in de directe omgeving, speelboerderij voor de kleinste, klimpark met 2 uurs arrangementen en mountainbike verhuur om de hoek, zwembad speeltuin op de camping, mooie terassen lekkere boslucht.

Vanuit camping .depier.nl Recreactie zijn een 7 tal mooie, technisch uitdagende,diverse trailroutes uitgezet.gezamelijk goed voor 30-35 km rijplezierOp de grote zandvlakte zullen banen uitgezet zijn voor offroad en bash dit zal vooral voor de jongere rijders zijn,

Ook zal hier een sledpull zijn waar op vaste tijden deelnemers het tegen elkaar op kunnen nemen.

Bij goed weer ook een mudpool, dat is mede aan de beheerder!

Er zullen hier en daar wat kunstwerken staan die een mooi technisch obstakel vormt tussen a en b.

een uitdaging voor de bombers en andere brute kracht zal de desert race en aansluitend de Hillclimb zijn. Sandpaddles be like.

Over het gebied: Het is openbaar terein, honden mogen hier mee en los, houd rekening met andere gebruikers.

Bedafse Bergen N51 40.167 E5 34.507
4 à 5000 jaar geleden stond hier een berkenmengbos. Toen in de vroege Middeleeuwen de mens zich hier permanent vestigde legde hij akkers aan langs de rivieren en liet hij het vee grazen in de bossen. De jonge planten werden opgegeten waardoor na verloop van tijd het bos verdween en er heide voor terug kwam.

Die heide kon de boer weer gebruiken voor het bemesten van de akkers. Hij ging heideplaggen steken en samen met de mest van het vee kreeg hij een vruchtbare akker. Het afsteken van de hei had echter tot gevolg, dat de zandgrond kaal werd en het zand kon gaan stuiven. Om zich daartegen te beschermen ging men eikenhoutwallen om de akkers aanleggen.

De Bedafse Bergen zijn restanten van deze zandverstuivingen, met aan de westkant het kale opgewaaide zand en aan de oostkant beboste beplanting.

Er ligt ook nog een stukje originele heide, met – zoals men mij vertelde – het oorspronkelijke karrenspoor van Uden naar Den Bosch.

Na deze verrassing in de natuur pauzeren we even. Heerlijk om bij te komen. N51 40.035 E5 34.596. Daarna vervolgen we langs de zandheuvels. Leonoor onder langs, zelfs aan het einde hoeft ze niet te klimmen. Maar ik kan het niet laten en struin naar boven. Daar over de smalle slingerende paadjes, net zo kronkelig is de boomwortels, heb ik het mooiste uitzicht van deze wandeling. Verbazingwekkend.

En pauzeren doen we op het camping terein waar s'middags lekkere broodjes bbq worst en soup of broodjes hamburger met soup gekocht kunnen worden. Of natuurlijk in je camper, wat in de magnetron dat kan ook!

Hieronder de flyer ook in engels, delen mag en wordt gewaardeerd!

nl.wikipedia.org/wiki/Bedaf

www.depier.nl/ de camping

www.mastworp.nl/ om de hoek

www.hullie.nl/ tegenover

English version:

faq:foods and drinks
Lunch is on terain soup, sausage, hamburger 12:00 - 13:30 €8,50

Diner for campers on saturday bbq or fresh pizza on the camp field 18:00 €8,50

Breakfast sunday for campers 08:00 - 10:00 €6,50

Lunch sunday is on terain soup, sausage, hamburger €8,50

Drinks are at the bar soda's beer and whine available

All payments foods and drinks on location© 2019 Lekker Stappen