Onderhandelen doe je zo!

Onderhandelen doe je zo!15 mei 10:00 - 17:00 - Utrecht
LKCA

Route

Vind je het spannend om te onderhandelen over je tarief of een deadline? Denk je na een onderhandeling vaak ‘Had ik maar…’? Of ga je een onderhandeling liever helemaal uit de weg? Na de workshop ‘Onderhandelen doe je zo!’ haal je betere resultaten uit je onderhandelingen.

Het eerste contact: hoe kom je aan tafel?
Het is je eindelijk gelukt om (telefonisch) de juiste persoon te pakken te krijgen, al dan niet naar aanleiding van een eerder gestuurde mail met je voorstel. En dan zegt je gesprekspartner dat hij er nog op terugkomt, nog wel contact met je opneemt, je voorstel in gedachten houdt, je later nog zal bellen…. Het blijft stil. Nog eens bellen? Een mail sturen? Of toch maar beter niets meer doen? In het ochtendgedeelte van de workshop leer je hoe je deze eerste hindernis kunt nemen. Hoe bereid je zo’n eerste gesprek voor? Hoe vergroot je de kans om uitgenodigd te worden door de (beoogde) klant, zodat je je voorstel nader kunt bespreken en de deal kunt sluiten?Aan tafel…maar hoe dan verder?
In het tweede deel van de workshop leer je je persoonlijke effectiviteit in onderhandelen te vergroten. Je leert het maximale uit het gesprek te halen, terwijl de relatie tussen jou en je (nieuwe) klant goed blijft of zelfs beter wordt en zich verdiept. Ook krijg je inzicht in het proces. Je leert onderhandeltrucs herkennen en ze pareren zonder direct een concessie te doen. En je leert hoe je een impasse in je voordeel kunt laten werken en hoe je de weerstand bij je gesprekspartner ombuigt naar een constructieve opstelling. Tussen de oefencases door krijg je relevante theorie, waarna je die nieuwe kennis direct kunt toepassen.

Werkwijze
De workshop is praktijkgericht. Zowel in de ochtend als in de middag train je je onderhandelingsvaardigheden met eigen cases en/of cases uit de praktijk van tekstbureaus. Je vergroot je inzicht in het onderhandelingsproces dankzij de theorie die tussendoor aan bod komt. Na afloop van de workshop ben je in staat betere resultaten uit je onderhandelingen te halen.

Voorbereiding op de workshop
Ter voorbereiding op de workshop beschrijf je een recente onderhandeling uit je eigen praktijk (max. 1 A4’tje). Dit doe je aan de hand van een paar eenvoudige vragen die je ontvangt na aanmelding. De beschrijving van je casus mail je uiterlijk een week voorafgaande aan de workshop naar Tekstnet.
In de workshop komen zo veel mogelijk van de ingediende cases aan bod, maar niet allemaal. Als je wilt dat jouw case in ieder geval behandeld wordt, zet dat er dan expliciet bij.

Nazorg
Tot zes weken na de workshop kun je de trainer telefonisch of via Skype consulteren (30 minuten per deelnemer). Handig om je voor te bereiden op een aanstaande onderhandeling of om samen met de trainer je strategie door te nemen.

Over de trainer
Peter Schneider is ruim twintig jaar actief als zelfstandig trainer en coach binnen WEB-organisatieontwikkeling. Zijn specialisaties zijn onderhandelen, marketing, acquisitie, aftersales en management. Hij coacht onderhandelaars en verzorgt opleidingen voor bedrijven, non-profit-instellingen en (semi-)overheidsorganisaties.

Datum, tijd, plaats
dinsdag 15 mei 2018, 10.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
LKCA, Kromme Nieuwegracht 66, Utrecht.
Let op: de ingang van het gebouw is aan de Jeruzalemstraat. Zie routebeschrijving.

Voor wie
De workshop is bedoeld voor leden van Tekstnet en Logeion die steviger willen staan in onderhandelingen. Door de nadruk op oefenen met verschillende soorten onderhandelingssituaties in combinatie met theorie is deze workshop geschikt als eerste kennismaking met onderhandelen én als verdieping voor degenen die al eens een workshop onderhandelen hebben gevolgd.
Er is plaats voor 12 deelnemers.

Kosten
€ 120 (inclusief koffie/thee en lunch; btw niet van toepassing)

Aanmelden
Meld je uiterlijk 4 mei 2018 aan via de website van Tekstnet, of volg de ticketlink bij dit bericht.© 2019 Lekker Stappen