Bushcraft Instructeurs opleiding

Bushcraft Instructeurs opleiding01 apr 19:00 - 22:00 - Vledder
EXTRA - Maak buiten je thuis

Route
Meer info

"Tell me and I'll forget; show me and I may remember; involve me and I'll understand."

Wil jij je kennis graag doorgeven?
Lesgeven is veel meer dan een techniekje uitleggen aan een groep mensen! Wij hebben daar bijna 20 jaar ervaring in en delen onze kennis in deze speciale opleiding met jou.
Misschien wil je het klein houden met workshops op evenementen. Of een lessenserie voor een school of organisatie opzetten. Of je hebt plannen om de basiskennis van vuur, bivak, water, tracking en eten door te geven met een eigen bedrijf.

- 6 instructie weekenden (in totaal 15 dagen) -
Wat leer ik?
Hoe zet je een les op, wat leg je uit en hoe, veiligheid, plannen, flexibel zijn, creatief, vooruit denken, overzicht. Passie en kennis. Ervaring.
Het zijn allemaal kwaliteiten waar jij aan gaat werken om, afhankelijk van je doel, een mooie les, een boeiende workshop of een compleet weekend te kunnen organiseren.
In een serie van 6 weekenden gaan we ‘het lesgeven’ behandelen. Je krijgt nog steeds les van ons, maar nu met oog op de voorbereiding, opbouw en uitvoering. Je geeft les aan ons en je mede cursisten. Geeft- en krijgt feedback op de manier waarop je je hebt voorbereid, gepresenteerd en uitgevoerd.
Je leert om je materialen voor te bereiden en in te schatten welke onderwerpen in welk seizoen passen. Hoe bouw je een les of cursus op? Hoe zorg je dat wat je graag wilt overbrengen ook overkomt? Hoe help je mensen die aan je les of cursus deelnemen?
Tijdens je instructeurs opleiding draai je een weekend mee met de Bushcraft Jaaropleiding. Zo ervaar je wat er allemaal bij komt kijken tijdens een cursus: wat is een geschikte plek voor een basiskamp, een chute, kampopbouw, voorbereiding, spanningsboog, waar staat wat en waarom, communicatie en afspraken.
En wat doe je als iets anders loopt dan je had verwacht? Je krijgt zo een ‘kijkje achter de schermen’ van EXTRA.
Uiteindelijk ontwikkel je jouw eigen stijl van lesgeven en werk je die uit.
Als afsluiting geef je een les, wandeling of workshop aan een groep onbekenden.

Wat kan ik na afloop?
Na afloop ben je in staat om zelf lessen of hele cursussen te ontwerpen, voor te bereiden en uit te voeren.
Je weet hoe je om kunt gaan met onverwachte situaties, bijvoorbeeld een ongeluk tijdens je les. Hoe je lessen zo veilig mogelijk kunt opzetten.
Je hebt geleerd om een kamp op te bouwen. Je bent begonnen om je eigen stijl te ontwikkelen om zo je eigen unieke lessen of cursussen aan te bieden.
(Voor alle duidelijkheid: deze opleiding is niet bedoeld om instructeur te worden bij EXTRA.)

Heb ik voorkennis nodig?
Ja. Als je de instructeursopleiding wilt volgen heb je de Bushcraft Jaaropleiding nodig. Die letterllijke basiskennis moet jij ‘in’ je hebben als je goed les wilt geven. Je kunt tijdens de jaaropleiding aangeven dat je interesse hebt in de instructeursopleiding.

Kijk voor meer informatie en/of om aan te melden op www.extrasurvival.nl/aanbod/opleidingen/bushcraft-instructeur/


Verlopen Evenementen

Naliboki Wildernis & Wildlife (Wit Rusland / Belarus)

17 apr 19:00 - 27 apr 19:00 17 apr 19:00 - 27 apr 19:00 - Vledder Vledder
EXTRA - Maak buiten je thuis EXTRA - Maak buiten je thuis
Wit Rusland (Belarus) is een bijzonder land. Niet een bestemming die je zelf snel zult uitkiezen voor een vakantie of reis. Dat is een van de redenen dat EXTRA er wel heengaat! De...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen